Policija zabranila dolazak Manijaka u Banjaluku, navodno Lešinari planirali napad na njih

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, su nakon izvršenih operativnih provjera i prikupljenih obavještenja u vezi sa održavanjem fubalske utakmice 14. kola Mtel Premijer lige BiH, koja će se igrati danas na Gradskom stadionu u Banjaluci između FK Borac i FK Željezničar iz Sarajeva, donijeli bezbjednosnu procjenu da bi na navedenom događaju moglo doći do ugrožavanja bezbjednosti gostujućih navijača.

U skladu sa tim, Policijska uprava Banjaluka, obavijestila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Кantona Sarajevo, da dolazak i prisustvo navijača FK Željezničar nije dozvoljeno.

Naime, izvršenim provjerama, došlo se do saznanja da navijači navijači Borca, navijačka grupa “Lešinari” spremaju napad na gostujuće navijače, na trasi kretanja, odnosno tokom njihovog boravka na području Grada Banjaluka.

Imajući u vidu naprijed navedeno, te činjenicu da su u prethodnom periodu evidentirani događaji i incideniti prilikom kojih su policijski službenici kod obje grupe navijača prije početka utakmica pronalazili opasne i nedozvoljene predmete, Policijska uprava Banjaluka nije željela da ugrozi bezbjednost samog događaja.

Policijska uprava Banjaluka preduzima mjere i radnje u cilju bezbjednog održavanja navedene fudbalske utakmice, kao i održavanja zadovoljavajućeg stanja bezbjednosti na području koje operativno pokriva.