Prvi snijeg pao na planinama oko Sarajeva

Kako su i najavili bh. meteorolozi planine oko Sarajeva već su pod bijelim pokrivačem, iako kalendarski još nismo zagazili u zimu.

Prognoza za vikend najavljuje kišu u Bosni i Hercegovini, niže temperature te snijeg na planinama.

U noći s petka na subotu, kiša je padala u nizinama, dok su pojedine planine već uživale u snježnim pahuljama, stvarajući slikovite pejzaže vidljive iz Sarajeva.

Jahorina i Bjelašnica jutros su prekrivene bijelim plaštem, dok se na Trebeviću i Igmanu, prema kamerama uživo, ne primjećuju pahulje.

Uprkos tome što su ski staze već prekrivene snijegom, ne očekuje se da će bijeli pokrivač dugo potrajati.

Ipak, iz ski centara stižu optimistične vijesti o pripremama za sezonu, obećavajući ljubiteljima zimskih radosti nezaboravno iskustvo.

Live kamere koje su dostupne online otkrivaju da ni na Vlašiću jutros nema snijega. Iako je sredinom proteklog mjeseca palo nešto snijega, bijeli prekrivač nije dugo potrajao.

Prognoza za danas i sutra uključuje kišu i pljuskove širom zemlje, s mogućim razvedravanjem u ponedjeljak. Očekuje se prestanak padavina poslijepodne danas, dok će ponovno započeti sutra.

Temperature će biti niže u nedjelju, a uprkos kratkom razvedravanju u ponedjeljak, nestabilno vrijeme očekuje se do kraja mjeseca.

Prema prognozi, od 17. do 20. novembra mogući su snježni pokrivači i u nizinama, posebno na zapadnim, jugozapadnim i centralnim područjima BiH.