Sebiji uručeno obavještenje, po odluku o smjeni s KCUS-a obavezna je otići u Poštu

Nakon što je ukinuto obezbjeđenje Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH ispred kuće Bakira i Sebije Izetbegović, poštari su danas uspjeli dostaviti obavještenje još aktuelnoj direktorici KCUS-a.

Obaviještena je da je dužna u roku od pet dana preuzeti pismeno rješenje o aktu kojim je zatražena njena smjena i izjašnjenje u roku od osam dana, piše Dnevni avaz.

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) je, podsjećamo, 30. oktobra saopćio da je pokrenuo smjenu generalne direktorice Sebije Izetbegović, koja je rukovodila ovom ustanovom od januara 2016. godine.

No, policijski službenici DKP-a BiH spriječili su prije dva dana kurire s KCUS-a da Sebiji Izetbegović uruče dopis u kojem se traži da bude na svojoj kućnoj adresi 7. novembra u 11 sati.

Sebiji je tako, po traženoj preporuci UO KCUS-a tek iz trećeg pokušaja uručeno obavještenje koje će, kako stvari stoje, morati preuzeti. Tek od dana preuzimanje teče rok za izjašnjenjem o smjeni.

Prethodni saziv Upravnog odbora KCUS-a, koji je imenovala vlada bivšeg premijera Fadila Novalića, stranačkog kolege porodice Izetbegović, nije smijenio Izetbegović ni pet mjeseci nakon oduzimanja akademskih titula.

Prema Statutu KCUS-a, najveće zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini, Izetbegović nije ispunjavala uslove za poziciju generalne direktorice nakon što su joj poništena akademska zvanja.