Totalni debakl Daždevnjaka u Luksemburgu, ovo je sve samo ne predstavljanje državnog dresa…

Večeras je na stadionu Stade de Luxembourg odigrana utakmica 9. kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo između Luksemburga i Bosne i Hercegovine.

Na kraju utakmice više razloga za slavlje imali su domaći igrači koji su slavili pobjedu rezultatom 4:1.

U 6. minuti šok za našu reprezentaciju. Nakon jednog prodora po lijevoj strani, Bohnert je lijepo centrirao loptu gdje se najbolje snalazi igrač Kolna, Mathias Olesen koji je glavom matirao golmana Vasilja.

Prvi put su naši reprezentativci zaprijetili u 14. minuti susreta, nakon što je Stevanović centrirao, golman Luksemburga loše reagovao, Hamulić glavom pokušao ali jedan od igrača Luksembruga izbija sa gol-linije.

U 21. minuti jedan dobar prodor Hamulića ali šut mu je izblokiran. Dvije minute poslije, prvi žuti karton na utakmici za kapitena Luksemburga, Martinsa Pereiru.

U 26. minuti, Hadžiahmetović pravi jedananesterac. Nakon VAR konsultacije, sudija je svirao penal za domaćina. Nakon toga manji prekid kada su naši navijači ubacili baklje na teren. Siguran realizator najstrožije kazne bio je Gerson Rodrigues u 29. minuti.

U 42. minuti su ponovo zaprijetili igrači Luksemburga. Pokušao je Barriero ali nije imao sreće jer je lopta otišla malo pored stative. To je bilo sve za prvo poluvrijeme.

Dvostruka izmjena na poluvremenu naše reprezentacije. Igru su napustili Hadžiahmetović i Stevanović a u igru su ušli Hajradinović i Demirović.

U 48. minuti velika šansa za Luksemburg. Sa desne strane dobar ubačaj Rodriguesa, Sinani šutira ali Vasilj sjajno brani njegov pokušaj.

Fudbaleri Luksemburga su nadigrali naše reprezentativce koji kao da ne znaju gdje se nalaze.

U 55. minuti utakmice Nihad Mujakic postiže auto-gol, nakon što je ubacio Marvin Martins. Luksemburg – BiH 3:0.

Teško je bilo šta napisati o igru naše reprezentacije jer nisu odigrali niti jedne smislenu akciju. Jedini statistički parametar po kojima vodimo jesu žuti kartoni. Redom su dobijali Hažiahmetović, Cimirot, Gojković, Hajradinović, Dedić.

U 78. minuti utakmice, najbolja šansa za našu reprezentaciju. Nakon jednog ubačaja, Hamulić pokušava glavom ali lopta odlazi pored gola.

80. minut a naša reprezentacija nema niti jednog šuta u okvir gola…

U 83. minuti Demirović se našao sam pred golmanom ali očajno je šutirao.

U prvoj minuti sudijske nadoknade, jedan od navijača je ušao na teren sa zastavom Palestine.

U 93. minuti, prvi udarac u okvir gola. Demirović je šutirao golman odbranio.

Korner je bio za našu reprezentaciju kada je Renato Gojković postigao prvi gol u dresu naše reprezentacije.

U četvrtoj minuti sudijske nadoknade novi gol za Luksemburg. Strijelac gola bio je Rodrigues.

Sramotan poraz naše reprezentacije.