U toku pretres stana i vozila koje je koristio Anel B., nedavno izašao iz pritvora zbog nasilja u porodici

Anel Bećirović (34) iz Sarajeva koji je večeras uhapšen u sarajevskom naselju Hrasno nakon svojevrsne talačke krize, a nakon što je ubio svoju bivšu nevjenčanu suprugu Emiru M. (31) na Alipašinom Polju, nedavno je izašao iz pritvora.

On se u pritvoru upravo nalazio po prijavi ubijene žene za nasilje u porodici.

Za to djelo je i osuđen, po sporazumu o priznanju krivnje, na šest mjeseci zatvora.

Sukob među bivšim supružnicima izbio je oko viđanja njihovog zajedničkog četverogodišnjeg djeteta, nakon što je Emira M. napustila Anela i odselila se iz stana u kojem su zajedno živjeli u Aleji Lipa na Alipašino Polje.

@sarajevskaseharamedia Institucije ponovo zakazale? Anel Bećirović svima, pa i policiji, najavio sta planira da uradi? #Sarajevo #sarajevo🇧🇦 #sarajevotoday #mupks #policija #alipasino #alipasinopolje #bosanska #hrasno #alejalipa ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Anel Bećirović je tokom dana usmrtio suprugu u njenom stanu i ostavio tijelo. Nakon što je usmrtio, sina je, prema nezvaničnim informacijama, poveo sa sobom u stan u ulici Aleja lipa.

Nakon što su ga policijski službenici MUP-a KS locirali, trajali su pregovori kako bi spasili dijete. Pregovori su trajali duže, ali su okončani hapšenjem ubice u 20:10 sati.

Dijete je spašeno i kako je saopćeno iz MUP-a dobrog je zdravstvenog stanja.

@sarajevskaseharamedia Užas u glavnom gradu #Sarajevo #sarajevo🇧🇦 #sarajevotoday #mupks #policija #alipasino #alipasinopolje #bosanska #hrasno #alejalipa ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound