Video/ Uhapšen lopov koji je ordinirao po sarajevskim džamijama, i to u ukradenim patikama

Sarajevska policija je uhapsila muškarca koji je ukrao patike jednom muškarcu u Ferhadija džamiji u Sarajevu, dok je namaz bio u toku.

To je potvrdio Muhamed ef. Velić, sarajevski imam, koji je objavio i prvobitnu informaciju.

Također, dodao je da su muškarcu kupljene nove patike.

Sinoć je nekakav alkoholičar na jaciji jednom momku, koji je klanjao, ukrao nove patike, fino se i serbez ušetao u džamiju, skinuo svoje stare i poderane i obuo njegove nove. Objavili smo taj video snimak, prenijeli su ga portali; javio se jedan brat dobrog srca i kupio iste takve patike ovom pokradenom momku, Allah ga nagradio.

Danas se javlja policija da je lopova uhvatila u patikama. Hvala Allahu. Ima države, ima sistema, ima džemata, stvari funkcionišu, nekad bolje a nekad slabije, al’ ipak funkcionišu. Idemo naprijed, uz Božiju pomoć“, napisao je Velić u objavi.

Podsjetimo, Velić je u subotu objavio snimak u kojem je objavio da je riječ o lopovu koji je ordinirao po sarajevskim džamijama.

@sarajevskaseharamedia Uhapšen muškarac koji je ordinirao po džamijama u Sarajevu, i to uhapšen u tuđim tenama #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #mupks #policija #lopov #dzamija #dzamija🕋 #ferhadija ♬ Epic Music(863502) – Draganov89