Amir Džafić, vlasnik hotela “Jablanica”, osuđen na 10 mjeseci zatvora zbog nanošenja teških povreda radnici Enisi Klepo

Sud u Konjicu prvostepeno je osudio Amira Džafića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Enisi Klepo na kaznu zatvora u trajanju od 10 mjeseci.

Optuženom će se u kaznu zatvora uračunati vrijeme provedeno u zatvoru, a optuženi je dužan platiti troškove medicinskog vještačenja.

Amir Džafić, vlasnik hotela ”Jablanica”, optužen da je pretukao bivšu recepcionerku Enisu Klepo, priznao je 27. decembra krivicu pred Općinskim sudom u Konjicu.

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona je optužilo četrdesetčetverogodišnjeg vlasnika hotela “Jablanica”, na jugu BiH, da je 1. avgusta 2023. godine naveče uhvatio rukom za majicu Enisu Klepo, odvukao je u dio hotela koji nije bio pokriven kamerama, upućivao joj, kako se navodi, “pogrdne riječi” i pretukao.

Nakon napada je Klepo hospitalizirana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, gdje su joj konstatovani prelom lijeve očne šupljine, otok i krvni podljevi gornjeg i donjeg kapka na oba oka, te krvarenje ispod konjuktive lijevog oka.

Nezadovoljna uvjetima na svojim radnom mjestu Enisa je odlučila dati otkaz i zatražiti isplatu svoje zarađene plaće.

Ona je o tom događaju jučer, kada je u Općinskom sudu u Konjicu i počelo i završeno suđenje, detaljno svjedočila, potvrdivši da je tog dana imala prepirku s direktoricom hotela, Ines Džafić, inače suprugom optuženog, a koja ju je optužila za to da među uposlenicima širi nezadovoljstvo i koja je pozvala svog muža „da riješi problem“.

Kada je Džafić stigao, rekla je da je ubrzanim korakom krenuo prema njoj, da je bio ljut i razjaren te da ju je „izvadio“ iz stolice zadavši joj udarac u predjelu glave, a potom joj je u prostoru od hodnika ka bazenu iza zatvorenih vrata nanio više udaraca i upućivao joj pogrdne riječi.

Nakon svega, ne spavam, ne izlazim, moj život nije više isti, zahvaljujući Amiru Džafiću“, rekla je Klepo u sudnici.

Džafić je jučer, podsjetimo, priznao krivicu za djelo koje mu se stavlja na teret, iako se prethodno izjasnio da nije kriv.