Danas pretežno oblačno vrijeme, u večernjim satima očekuje se snijeg

Jutros je u većem dijelu Hercegovini pretežno sunčano, dok je u ostatku zemlje oblačno vrijeme.

Ponegdje u Bosni je zabilježena slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni povremeno i lokalno sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom. Tokom noći i u nizinama se očekuje slab snijeg, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do pojačana bura. Dnevna temperatura zraka od 4 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Tokom noći se očekuje slab snijeg. Dnevna temperatura oko 6 stepeni, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

S vikendom je i snijeg sve bliži

Sutra u Hercegovini i jugozapadu Bosne pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Može padati veoma slab snijeg. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera koji će oslabiti u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu do 11 °C.

U nedjelju, u većem dijelu Bosne pretežno oblačno vrijeme. Razvedravanje se očekuje od poslijepodnevnih sati. Sunčanije u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar većinom slab promjenljivog smjera. Umjerena bura prije podne na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 °C, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7 °C, na jugu do 11 °C.

Prvog dana nove sedmice, u ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama će biti dugotrajne magle.

Vjetar slab, u Bosni južnog i jugoistočnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 °C, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 °C, na jugu do 13 °C.