Jače naoblačenje ovog vikenda donosi kišu, susnježicu i snijeg

Danas se u BiH očekuje postepeno naoblačenje sa zapada prije podne, dok će u Bosni po kotlinama biti dugotrajna magla i niska oblačnost.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1 °C, na jugu zemlje do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4 °C, na jugu od 7 do 10 °C.

U nedjelju se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će širom zemlje usloviti kišu ili susnježicu u nizinama i snijeg u višim područjima.

U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab, prije podne jugo. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na zapad i sjeverozapad.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 °C, na jugu zemlje do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6 °C, na jugu do 10 °C.

U ponedjeljak po kotlinama dugotrajna magla ili niska oblačnost. U drugoj polovini dana novo naoblačenje koje će lokalno usloviti veoma slabu kišu, na planinama slab snijeg.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu zemlje do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 °C.