Meteorolozi objavili izglede vremena za narednih 15 dana, poznato kada nam stižu obilnije padavine

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda ažurirali su izglede vremena za narednih 15 dana.

Prema njihovoj prognozi nakon mjestimične uglavnom slabe kiše, u nastavku sedmice će u Bosni i Hercegovini biti suho sa promjenjivom naoblakom.

U Hercegovini, jugozapadu Bosne te na višim planinama preovladavaće pretežno sunčano i s manje oblaka. U kotlinama, duž riječnih tokova i u Posavini izgledna je magla i niska oblačnost, ponegdje i dugotrajna.

U nedjelju se očekuje naoblačenje s kišom u Hercegovini i susnježicom i snijegom u Bosni.

Minimalne temperature zraka varirat će od -6 °C do -1 °C u Bosni, na području Hercegovine od 0 °C do 4 °C. Najviše dnevne između -1 °C i 4 °C u Bosni do 8 °C na jugu zemlje.

Početkom naredne sedmice (11.12.) preovadavat će pretežno oblačno i stabilno vrijeme. Od srijede moguće su nove padavine koje bi mogle biti i obilnije.

Padavine bi trebale biti u obliku kiše na većem dijelu zemlje. Snijeg se očekuje u višim područjima. Nestabilno vrijeme sa padavinama zadržat će se do 18. decembra.

Jutarnje temperature kretat će se između -1 °C i 5 °C u Bosni do 9 °C u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 6 °C i 11 °C, u Hercegovini do 15 °C.