Na Baščaršiji otvoren Turistički informativni centar

Turistička zajednica Kantona Sarajevo na Baščaršiji u Sarajevu otvorila je Turistički informativni centar, a svečanu vrpcu presjekli su Haris Fazlagić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Irfan Čengić, načelnik Općine Stari Grad.

Predsjednik Fazlagić je prisutnim novinarima i gostima izjavio da je kruna rezultata rada ove godine upravo otvorenje modernog informativnog centra za turiste u srcu Baščaršije i Sarajeva.

Najavio je otvorenje novog informativnog centra za turiste i na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Podsjetio je da Kanton Sarajevo bilježi veliki broj posjeta turista, te da se ovih prazničnih dana traži krevet više.

Posebno smo zadovoljni informacijom da je Sarajevo ušlo među šest destinacija, prema procjenama i predviđanjima Svjetske turističke organizacije”, kazao je Fazlagić.

Načelnik Čengić je pojasnio da je dogovor za otvaranje informacionog centra za turiste postignu u samo nekoliko dana.

Potvrdio je da je ostvaren cilj a to su sve informacije potrebne stranim i domaćim turistima na jednom mjestu upravo tamo gdje je protok turista najveći.

Pohvaljujem potez Turističke zajednice KS da uoči novogodišnjih praznika otvore ovaj centar jer nama najviše treba upravo ove sedmice kada očekujemo značajan priliv turista za novogodišnje praznike.

Vidjeli ste da su i kapaciteti naših hotelskih i drugih smještaja na 99 posto popunjenosti i zato je značajno da imamo ovakav Turistički informativni centar”, kazao je Čengić.