Oglasio se i vozač Centrotransovog autobusa koji je fizički izbacio staricu: “Mjesecima pravi probleme, čovjek ‘pukne’ u jednom momentu”

Na društvenim mrežama je prije nekoliko dana objavljen snimak na kojem se vidi kako vozač Centrotransovog autobusa fizički izbacuje stariju ženu iz vozila.

Naime, na snimku se vidi prvo verbalni sukob, a potom dolazi i do fizičkog izbacivanja žene iz autobusa.

U ovaj autobus nećeš ući. Nema Boga da ćeš se voziti. Starija žena me je koštala 170 KM”, govorio je vozač.

No, sada se za portal Crna hronika oglasio i vozač Centrotransa, Abaz Radoš.

Nesporazum nije nastao zbog karte. Znači nije se radilo ni o kakvoj karti. Ta gospođa dotična meni dolazi u autobus malo jače od šest mjeseci i pravi problem”, tvrdi za portal Crna hronika Abaz Radoš.

Potom je dodao:

Prvi incident mi je bio kada je razbila telefon u Hrasnici na okretalištu. Nije htjela da izađe iz autobusa, a ja sam imao pauzu.

Znala je dolaziti, namjerno u kesama donese smeće i raspe po autobusu. Ja znam da nisam trebao to uraditi, ali svaki čovjek pukne u jednom momentu, odu živci.

Nije bila riječ o karti. Njoj niko nije tražio akrtu i nije bila sporna karta. Nisam je trebao baš onako fizički uhvatiti.

Ja sam nju samo spustio iz autobusa i ona se sama bacila prema narodu i počela vrištati. Krivo mi je. Morat ću tražiti novi posao”, naveo je.