Bizarna nesreća u Sarajevu: Starica ispala iz autobusa kod KCUS-a, ustanovljene joj povrede opasne po život

Pomalo bizarna saobraćajna nesreća dogodila se jučer u Sarajevu kada je starija putnica prilikom pokretanja autobusa ispala iz vozila javnog gradskog prevoza.

Sve se dogodilo kod KCUS-a, a putnica je u konačnici autobus napustila kod Doma oružanih snaga BiH te se požalila na bolove.

Iako je napustila vozilo, prilikom pregleda ustanovljene su joj teške tjelesne povrede opasne po život.

Dana 25.01.2024. godine na kolovozu ulice Asima Ferhatovića, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Prilikom pokretanja autobusa javnog gradskog prevoza kojim je upravljao K.H., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu, došlo je do pada putnice u autobusu N.H., rođene 1947. godine, nastanjene u Sarajevu.

Nakon izlaska iz autobusa u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, 77-godišnjakinja se požalila na bolove, a ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konsatovao da je imenovana zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, te je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržana na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode“, naveli su iz MUP-a KS.