Danas mala do umjerena naoblaka, poznato kakve nam vremenske prilike donosi vikend

Nakon klimatološki toplog većeg dijela mjeseca, januar je zimska obilježija pokazao u trećoj dekadi, ali ne na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle.

Novo naoblačenje sa sjevera tokom noći na subotu. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 °C, na jugu zemlje do 15 °C.

U kotlinskom dijelu Sarajeva prije podne magla. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6 °C.

U subotu, sutra, prije podne izvjesne su padavine. Na planinama snijeg, a u nižim područjima susnježica i kiša. Kiša bi se u kotlinskim područjima mogla lediti u dodiru sa tlom.

Minimalne temperature zraka varirat će između -3 °C i 2 °C u Bosni, u Hercegovini od 1 °C do 6 °C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 3 °C i 8 °C, na jugu zemlje do 12 °C.

U nedjelju više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 °C, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 °C, na jugu zemlje do 12 °C.

Od ponedjeljka do kraja prognoznog perioda preovladaveće stabilno vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno i djelimično sunčano, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Prognozirane temperature zraka malo više od prosjeka. U Bosni su izvjesni jutarnji mrazevi. Maksimalne temperature do 6 °C, na jugu zemlje do 13 °C.