Danas prolazan snijeg, u nizinama ledena kiša

Danas će u jutarnjim satima u Bosni padati prolazan snijeg.

U nizinama je moguća kiša koja će se smrzavati. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti.

Novo naoblačenje sa jugozapada u večernjim satima koje će usloviti slabu kišu na području Hercegovine, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 °C, na jugu od 8 do 12 °C.

U Sarajevu prije podne pretežno oblačno sa prolaznim slabim snijegom u ranim jutarnjim satima. Sunčanije u drugom dijelu dana.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 3 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Narednih dana velike temperaturne oscilacije

U utorak, sutra, u jutarnjim satima u većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu zemlje kiša. U Bosni u nizinama moguća je kiša koja će se smrzavati. Zatim se očekuje djelomično smanjenje oblačnosti.

Novo naoblačenje sa jugozapada u poslijepodnevnim i večernjim satima koje će usloviti slabu kišu na području Hercegovine.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 °C, na jugu od 5 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 °C, na jugu od 8 do 12 °C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša će uglavnom padati na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne gdje se glavnina padavina očekuje tokom noći na četvrtak. U većem dijelu Bosne slabije padavine.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak su izgledni i jaki udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 °C, na jugu od 5 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14 °C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Većina padavina se očekuje na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskom.

Prije podne jako jugo koje će oslabiti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 °C.

U petak kiša bi se zadržala u Hercegovini. U Bosni se tokom dana očekuje zahlađenje i kiša bi prelazila u susnježicu i snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera.

Topliji dio dana u Bosni je u jutarnjim satima, zatim postepeno zahlađenje. U Hercegovini bi se zadržalo toplo sa temperaturama od 8 do 16 °C.