Danas umjereno oblačno i sunčano vrijeme, u poslijepodnevnim satima novo naoblačenje koje će uvjetovati kišu

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.

Danas će u jutarnjim satima biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, naoblačenje koje će u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i centralnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine uvjetovati slabu kišu u nizinama, a u višim područjima slab snijeg, a zatim se očekuje razvedravanje, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U Sarajevu će u prijepodnevnim satima biti pretežno oblačno. U jutarnjim satima je moguća slaba kiša. Sunčanije vrijeme očekuje se u drugoj polovini dana.

Najniža jutarnja temperatura zraka biće oko 1, a najviša dnevna oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Za Mostar, Livno i Trebinje upaljen je žuti meteoalarm zbog jačih udara vjetra.

U nedjelju više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1 °C, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 °C, na jugu zemlje do 12 °C.