Danas umjereno oblačno vrijeme, slijedi nam postepen rast temperatura

Jutros je u našoj zemlji bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, dok po kotlinama i uz riječne tokove ima magle i niskih oblaka.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati iznosile su: Sokolac -11 stepeni, Bjelašnica -8, Srebrenica -5, Drvar, Ivan Sedlo i Livno -4, Sarajevo i Tuzla -3, Banja Luka, Bugojno, Prijedor i Sanski Most -2, Bihać 0, Bijeljina, Doboj, Široki Brijeg, Stolac i Zenica 1, Gradačac 2, Mostar i Trebinje 6, Neum 7 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije na jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima, koja ponegdje može biti i dugotrajna.

Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 3 stepena.

Oblačno, ali toplije narednih dana

U četvrtak, sutra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne i sredinom dana u nizinama sa prolaznom slabom kišom, a u višim područjima sa snijegom. Na jugu zemlje bez padavina.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U petak više oblačnosti u jutarnjim satima. Veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu.

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 1, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom ili slabom kišom, uglavnom prije podne. U Hercegovini sunčano i bez padavina.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.