Video/ Detalji pucnjave na Điđikovcu: Mladić (23) zadobio povrede opasne po život, policija raspisala potjernicu za napadačem

U ponedjeljak u večernjim satima došlo je do pucnjave u ugostiteljskom objektu “Que Pasa”, u centru Sarajeva.

Ranjena su dva mladića, a policija je raspisala potragu za muškarcem koji se može dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom.

Oba povrijeđena mladića su u dobi od 23 godine.

Jednom od njih konstatovane su lakše tjelesne povrede u predjelu desne ruke, te je nakon zbrinjavanja otpušten na kučno liječenje.

Drugom mladiću su konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život. Zadržan je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

@sarajevskaseharamedia Pucnjava u poznatom sarajevskom ugostiteljskom objektu, poznati detalji #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #mupks #policija #djidjikovac #điđikovac #quepasa ♬ Crime suspense / criminal psychology piano(1284590) – Shinnosuke Shibata

Uviđaj su sinoć obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a njime je rukovodio tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Djelo je okvalifikovao kao “Ubistvo u pokušaju” – odnosno krivično djelo iz člana 166. KZ FBiH u vezi sa članom 28. istog Zakona.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici došli su do saznanja o muškarcu, državljaninu BiH, koji se može dovesti u vezu s izvršenjem ovog krivičnog djela. Za njim je raspisana potraga i policijski službenici aktivno rade na ovom predmetu”, potvrdila je medijima portparolka MUP-a Kantona Sarajevo, Mersiha Novalić.

Podsjetimo, pucnjava u objektu u sarajevskom naselju Džidžikovac policiji je prijavljena sinoć u 20:50.