Fahrudin Radončić nakon medijske šutnje: “Dinastija Izetbegović je pala, država će se tresti kada se otključa telefon Ranka Debevca”

Lider SBB-a Fahrudin Radončić najavio je novi početak svoje stranke nakon što se bio povukao sa političke scene.

U Centralnom dnevniku na Face TV oštro je kritikovao bivše partnere SDA, lidera Bakira Izetbegovića, ali i njegovu suprugu Sebiju. Iznio je optužbe o ilegalnim prisluškivanjima oponenata SDA, ali i medija.

Ja sam još 2012/2013 godine kada sam bi ministar govorio o postojanju državne mafije i da treba grudva da se pokrene. Oni su tada nadjačali mene i montirali optiužnicu na Kosovu da sam pmoćnik nekog narkodilera i optužnicu u Sarajevu da ometam rad pravosuđa. Nema čovjeka koji je prošao teži pakao od mene kada se uzme vladanje SDA”, rekao je Radončić.

Istakao je kako mu je najteže bilo kada su ga “vodili kao cuku po hodnicima Tužilaštva”.

To je sve rađeno u režiji bračnog para Izetbegović. Danas je ta dinastija devastirana. Izetbegović je zahvaljujući tome što smo dali jednog kandidat i što se ja nisam htio kandidirati da razvlačim glasove Denisa Bećirovića, narodnom voljom maknut iz Predsjedništva.

Gospođa Izetbegović ostala bez lažnog doktorata i direktorske funkcije. Osman Mehemdagić kao njihova najteža i najopasnija poluga koja je zastrašivala ljude i i montirala procese je završio tamo gdje treba – u zatvoru”, rekao je Radončić.

Optužio je SDA da je namjestila igru da Ranko Debevec bude predsjednik Suda BiH koji je suspendovan. Naveo je kako je Debevec naložio uništavanje svojih dokumenata te da on u svom telefonu ima dosta dokumenata.

Ta šifra će zatresti državu”, rekao je Radončić govoreći o otključavanju telefona Debevca.

Naveo je kako je Sky otvoren “pet posto”, ali da će se “tek otvoriti”. Optužio je i da je u sve upleten BH Telecom.

U ‘BH Telecomu’ pojedinci imaju podatke o tuđim razgovorima, a to i stranci znaju. Sky će pokazati sva imena državne mafije. Desetak ljudi sklopilo je sporazum s Tužilaštvom”, naveo je i dodao: “Svi koji su bili rivali Izetbegovićevog režima su bili prisluškivani. Niti jedna dinastija ne voli slobodu javne riječi. I vi, FACE, bili ste prisluškivani.”

Na pitanje da li je ovo kraj političke karijere Izetbegovića, kazao je: “Ako se otvori Rankov telefon i istraga o respiratorima, tek ćemo vidjeti šta će se desiti s njima.”

Pohvalio je rad Trojke, ali je kritikova Elmedina Konakovića za, kako kaže, stagnaciju u KS.