Komšija stradale porodice iz Binježeva: “Tužno je bilo gledati majku kako pogledom traži sina”

U stravičnoj ekploziji koja se sinoć dogodila u kući u sarajevskom naselju Binježevo poginuo je 27-godišnji Mirza Delija, dok su njegovi roditelji povrijeđeni.

Njegov otac ima teške i po život opasne povrede, dok su majci konstatovane lakše povrede.

Na mjestu događaja počeo je uviđaj, a tu su i komšije koje posmatraju šta se dešava.

Jedan od njih Suljo Fazlibašić kazao je novinarima da su sinoć prizori bili stravični.

@sarajevskaseharamedia Video sa lica mjesta… Poznat je identitet mladića koji je izgubio život #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #plin #eksplozija #eksplozije #binjezevo #hadzici #mirzadelija ♬ Very Sad – Enchan

Eksplozija je bila toliko jaka… Bio sam zaspao, kad je eksplodiralo, probudilo me. Došao sam odmah da vidim šta se dešava. Vidio sam strašan plamen. Plav plamen, od plina“, ispričao jeFazlibašić.

Dodaje da je poznavao komšiju, ali sina nije.

Bili su fine komšije. Žena je nakon nesreće bila u relativno dobrom stanju. Tužno je bilo gledati nju kako pogledom traži sina. Domaćina je detonacija izbacila na cestu. Imao je opekotine na sve strane, udaraca od asfalta…“, ispričao je potreseni komšija.

U eksploziji je potpuno razorena kuća porodice Delija, a od siline eksplozije popucala su stakla i na okolnim kućama.

Sumnja se da je uzrok eksplozije i požara curenje plina, ali to tek treba da se utvrdi uviđajnim radnjama koje će provesti kantonalni tužilac, zajedno sa policijom i vještakom protivpožarne zaštite.