MUP o nesreći na Alipašinom Polju u kojoj je povrijeđena pješakinja, nakon sudara dva vozila jedno nastavilo nekontrolisano kretanje

Sarajevska policija oglasila se o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer na Alipašinom Polju, u kojem je povrijeđena pješakinja.

Naime, prema riječima MUP-a KS, došlo je do sudara dva vozila nakon čega je jedno izgubilo kontrolu i udarilo u pješakinju.

Starija pješakinja je tom prilikom zadobila teške tjelesne povrede.

Dana 16.01.2024. godine u 08:20 sati na kolovozu raskrsnice ulica Ante Babića i X transverzala, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila ‘Audi A4’. kojim je upravljao H.H., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila ‘Suzuki’, kojim je upravljala N.Ć, rođena 1996. godine, nastanjena u Sarajevu, usljed čega dolazi do nekontrolisanog kretanja vozila ‘Suzuki’ i skretanja van kolovoza, a potom udara u metalni nosač svjetlosnog saobraćajnog znaka i obaranja na kolovoz pješakinje A.A., rođene 1961. godine, nastanjene u u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je 63-godišnjakinja. Ljekarsku pomoć joj je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC u Sarajevu je zadržana na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode“, navode iz MUP-a KS.