Nakon požara u Prijedoru pronađeno tijelo, istražioci sumnjaju da se muškarac ugušio

Tijelo Prijedorčanina D.K. pronađeno je u stambenom objektu u kojem je u petak izbio požar u Radničkoj ulici u tom gradu.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne, sumnja se da je požar najvjerovatnije nastao otvorenim plamenom te da se bio zapalio kauč.

Izvor ” Nezavisnih” pojasnio je da je požar “tinjao”, te da je nastradala osoba bila duševno oboljela, a u tom momentu je bila sama.

Prema prvim informacijama nesrećni muškarac se vjerovatno ugušio, ali to će se utvrditi nakon obdukcije tijela, koja je naložena i biće obavljena u ponedjeljak.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Prijedor te službe hitne pomoći. Uviđaj su obavili inspektori PU Prijedor.

Oko 19.30 časova PU Prijedor prijavljeno je da je u kući koja se nalazi u Radničkoj ulici došlo do požara i da je jedno lice smrtno stradalo. Požar je lokalizovan od strane TVSJ Prijedor”, naveli su iz policije.

Kako su dodali, postupajući tužilac naložio je obdukciju tijela.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor pod čijim nadzorom policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti nastanka požara i smrti navedenog lica“, navedeno je u saopštenju.