Policija na Ilidži oduzela automobil zbog neplaćenih kazni, vozač pred policajcima odbacio drogu

U ulici Kasindolska, općina Ilidža, pripadnici PU Ilidža jučer su u 14:20 sati kontrolirali automobil Alfa Romeo, bez registarskih oznaka.

Vozilom je u to vrijeme upravljao E.P. (27), nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija utvrđeno je da ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.160 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Prilikom zaustavljanja, 27-godišnjak je od sebe odbacio jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.