Policija objavila detalje svirepog ubistva u Doboju: “Vidljivi tragovi krvi na krevetu u kući…”

Zbog svirepog ubistva koje se desilo na području grada Doboj, održana je vanredna konferencija za novinare u PU Doboj.

Kako je rekao načelnik PU Doboj Slobodan Radinković sumnja se da je motiv ubistva K.S. ljubavna veza između njegove supruge K.A (1991) i muškaraca L.D (2005) iz Doboja.

Oko 11 i 50 sati obavješteni smo od strane kume osobe K.A. koja je osumnjičena za ovo ubistvo da su vidljivi tragovi krvi na krevetu u kući i da su maloljetna djeca u kući, prvobitno se mislilo da se radi o nasilju u porodicu, obaviješten je centar za socijalni rad gdje su djeca zbrinuta, zatim u 13.50 dobijamo dojavu da je pronađeno tijelo na izletištu Preslica, ruke muškarca K.S. vezane na leđima špagom i selotejp sivom trakom, kao i noge, takođe preko usta i očiju selotejp traka”, rekao je Radinković

Kako je rekao načelnik PU Banjaluka prvobitno su u vodu ili limunadu sipali lijekovi kako bi ga onesposobili, gdje ga je osumnjičeni L.D. udario pesnicom , nakon čega ubijenog K.S stavljaju u automobil i odvoze na mjesto zločina na izletište Preslica.

Utvrđeno je vrlo brzo da se supruga nalazi na području Banjaluke, nakon čega je obavljen pretres, oni su u Banjaluci iznajmili jedno vozilo pa dovezli u Doboj, pa su u Doboju iznajmili još jedno auto, a u Banjaluci stan, do kog je osumnjičena stigla iznajmljenim automobilom”, rekao je načelnik.

Zbog svega navedenog zaključeno je da se radi o Pripremljenom izvršenju krivičnog djela i da je na dosta monstruozan način izvršen, navode u policiji.

Od dokaza Pronađene su rukavice, hladno oružje se traži još uvijek.

Kriminalistička obrada je u toku još uvijek. Ubijeni K.S bio je 1978 godište. Iza njega je ostalo četvoro djece.

Doživotna kazna zatvora čeka izvršioce ubistva.