Radnik u Hrvatskoj hodao dvorištem na poslu pa se zabio u stub, tužio firmu i sada čeka isplatu odštete

Radnik (45) Hrvatskih cesta je u septembru zadobio ozljedu na radu, te ništa tu ne bi bilo čudno da nije uslijedila tužba, kao i sami detalji povrede.

Naime, povreda je nastala tako što je udario u betonski stup nadstrešnice zgrade te zadobio posjekotinu iznad desnog oka, pukao mu je zub i oštetile su mu se naočale.

Zbog svega toga odlučio je tužiti HAC i zatražiti odštetu za ozljede i pretrpjeli strah u iznosu od 1.600 eura.

Osiguravajuća kuća HAC-a rekla je da je sam kriv za svoju ozljedu jer je neoprezno hodao dvorištem, a 45-godišnjak je ispričao svoju stranu priče.

Hodao je prema vozilu na parkingu kada ga je šef pozvao zbog dogovora oko rasporeda.

Pogledao sam prema njemu, a tijelo je ostalo u hodu pa sam desnim dijelom glave, odnosno lica, udario u taj stup”, ispričao je, prenosi Danica.

Dodao je da se sigurno ne bi lupio u taj stup kada bi oko njega bila ograda ili zaštita.

Sutkinja je u nepravomoćnoj presudi naglasila da su i radnik i HAC odgovorni za ozljedu, svaki u omjeru od 50 posto. Osudila mu je odštetu od 615 eura.

Poslodavac je prilikom određivanja radnih zadataka i rasporeda trebao voditi računa o pravodobnom i adekvatnom planiranju i provođenju radnih postupka, a što je dozivanjem radnika radi određivanja rasporeda koji se pritom kreće prema vozilu radi izvršavanja zadanih zadataka, propustio učiniti”, rekla je sutkinja, dodaje Danica.