Roditelji Koste Kecmanovića negirali krivicu

Roditelji Koste Kecmanovića, dječaka koji je počinio masakr u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu, Vladimir i Miljana, negirali su krivicu pred Višim sudom u Beogradu.

Podsjećamo, Kosta Kecmanović je kobnog dana ubio devetero djece i domara u školi.

Osim njih, krivicu su negirali i optuženi radnici streljane u kojoj je Kosta Kecmanović navodno obučavan za korištenje oružja.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predloženo je da sud oca (Vladimira Kecmanovića) osudi na 12 godina zatvora, a njegu majku (Miljanu Kecmanović) na dvije i po godine.

Za vlasnika streljačkog kluba Ratka I. i intstruktora u tom klubu Nemanju M. predložena je kazna od po tri godine zatvora.

Vladimir Kecmanović optužnicom se tereti za krivično djelo teška djela protiv opće sigurnosti jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu što očigledno nije primjereno dječakovom uzrastu, kao i zato što oružje nije čuvao bezbjedno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dječaka zbog krivičnog djela “nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija”.

Predsjednik streljačkog kluba Ratko I. i instruktor Nemanja M. su optuženi zbog davanja lažnog iskaza.

Sudija je danas usvojio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da se javnost isključi sa suđenja radi zaštite prava i interesa svih maloljetnih oštećenih u ovom postupku.

Kako su advokati potvrdili novinarima ispred suda, na današnjem suđenju je pročitana optužnica, a zatim su održana uvodna izlaganja odbrane i tužilaštva.