Sarajlije oplakuju još jedan prerano ugašen život: Održano mirno okupljanje zbog ubijenog Farisa Pendeka

U Sarajevu je organizovano mirno okupljanje i davanje počasti tragično nastradalom Farisu Pendeku.

Okupljanje školskom igralištu OŠ “Osman Nakaš” organizovali su prijatelji ubijenog mladića.

Vijeće roditelja Kantona Sarajevo, iako nije organizator, podržalo je ovu incijativu, te je pozvalo roditelje da se pridruže skupu i na “miran i dostojanstven način odaju počast našem djetetu-srednjoškolcu”.

Ovo što ćete vi danas čuti je u stvari samo nešto iz čega treba da izvučete pouku. Da se toga prisjećamo što više i da znamo što smo došli ovdje. Treba da čuvamo naš grad, da čuvamo našu djecu, zato što vidimo kakvih manijaka ima i ko nam sve djecu uzima“, rekao je jedan od prijatelja tragično nastradalog.

@sarajevskaseharamedia Održano je mirno okupljanje i odavanje počasti za Farisa Pendeka #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #farispendek #ademsuman #mupks #policija #otoka #cengicvila ♬ Sad violin – Katsuyuki Takahashi

Prisutnima se obratila i majka ubijenog.

Ubijen samo zato što se vraćao kući. Ja mu kažem ‘sine, nemoj izlaziti sutra je škola’. ‘Odoh majko, neću dugo vratit ću se’. I nikad mi se više nije vratio“, u suzama je rekla majka ubijenog Farisa.

Podsjetimo, Faris Pendek je ubijen u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka, a za ubistvo je osumnjičen Adem Šuman.