Sutra pretežno sunčano i toplije, jugo narednih dana donosi rast temperatura

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti niske naoblake. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na utorak, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -6 °C, na jugu od -2 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6 °C, na jugu zemlje od 8 do 12 °C.

U Sarajevu sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 °C.

Novi južni vjetar nosi nam rast temperatura

U utorak u prvoj polovini dana oblačno sa susnježicom ili snijegom. U nizinama će padati i kiša koja se može smrzavati. U drugoj polovini dana prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2 °C, na jugu do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti magle.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 °C, na jugu do 4 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 °C.

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U nizinama povremeno sa slabom kišom, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini umjerena naoblaka i sunčanije.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2 °C, na jugu zemlje do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 °C, na jugu zemlje do 12 °C.