Video/ Muškarac prerušen u radnika “Energoinvesta” pokušao provaliti u više kuća u Sarajevu

Građani općine Stari Grad Sarajevo snimili su danas sumnjivog muškarca kako u ulici Mula Mustafe Bašeskije pokušava da uđe u sve kuće.

Sumnjivi muškarac bio je prerušen u radnika “Energoinvesta“.

Poslali su i snimak videonadzora jedne kuće gdje se vidi kako pokušava da otvori sva vrata kao i da pokušava da pogodi šifru sefa za ključeve.

Muškarac je obilazio kuće jutros oko deset sati, a stanari žele upozoriti ostale građane na potencijalnog provalnika.

@sarajevskaseharamedia Muškarac prerušen u radnika “Elektroprivrede” pokušava provaliti u kuće u Sarajevu #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #lopov #radnik #elektroprivreda #starigrad #provala #kradja ♬ Suspenseful and tense orchestra(1318015) – SoLaTiDo

Kod mene u prizemlju je pokušao ući na jedna i druga vrata, pa vrata na kući. Pokušavao je otvoriti sef za ključeve. Komšija ga je pratio da vidi šta se dešava i vidio ga u Ferhadiji, gdje je pokušava isto da uradi.

Čitav park kod Muzeja jevreja je obilazio. Moj suprug je izašao na balkon da ga otjera i vidio je da mu na jakni piše ‘Energoinvest’.

Tako se prerušio, ako ga neko uhvati da ima opravdanje zašto se zatekao u nečijoj kući. Želimo upozoriti druge građane da se pojavio provalnik u Ferhadiji kako bi bili spremni da se zaštite“, kazala je uplašena stanarka.