Video/ Pogledajte kako je izgledalo izvlačenje tijela iz Miljacke

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo završili uviđaj nakon što je pronađeno tijelo u rijeci Miljacki u blizini Vilsonovog šetališta.

Nakon završenog uviđaja kojem je nazočio veliki broj pripadnika MUP-a i krim-policije, tijelo koje je pronađeno upućeno je u prosekturu Bare gdje će se dalje obavljati proces obdukcije.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o samoubistvu.

@sarajevskaseharamedia Izvlačenje tijela iz Miljacke na Vilsonovom šetalištu #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #miljacka #vils #vilsonovosetaliste #vilsonovo #mupks #policija ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Više detalja će biti poznato nakon završene obdukcije.

Ono što je posebno privuklo pažnju jeste da je tijelo imalo kesu obmotanu selotejpom na glavi, no određena iskustva iz prethodnih istraga pokazala su kako to nije neuobičajeno kada žrtve žele da okončaju život u plitkoj rijeci.

Također, pažnju je privukla i kesa koja se nalazila na obali svega 20-tak metara udaljena od tijela.

@sarajevskaseharamedia Građani prijavili da se u Miljacki na Vilsonovom šetalištu nalazi tijelo #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #miljacka #vils #vilsonovosetaliste #vilsonovo #mupks #policija ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Uviđajem je rukovodila dežurna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS zaprimilio je dojavu u jutarnjim satima kako u Miljacki pluta beživotno tijelo.

Veliki broj pripadnika policije odmah je upućen na mjesto gdje je tijelo pronađeno, a osim policije na teren su upućeni i pripadnici Hitne pomoći i Profesionalne vatrogasne brikade Kantona Sarajevo.