Zmajevi upisali i treći poraz za oproštaj od Europskog prvenstva

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u trećem kolu Evropskog prvenstva u Njemačkoj od reprezentacije Gruzije rezultatom.

Iako se očekivalo da rukometaši koji predstavljaju našu domovinu u posljednjem nastupu na Evropskom prvenstvu daju sve od sebe i ubilježe barem počasnu pobjedu, do toga nije došlo. I reprezentacija Gruzije je bila prejaka za njih…

Utakmica nije toliko loše počela za našu reprezentaciju.

Dobra igra u odbrani, a zatim i vodstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i šest razlike, ulijevalo je nadu da bi večeras mogli slaviti prvu pobjedu, ne samo na ovom Evropskom prvenstvu, već na posljednja tri.

Ali onda je uslijedio doslovni raspad u igri. Gruzija je uspjela stići zaostatak i čak izjednačiti, te se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 9:9.

Počeli su naši rukometaši dobro i drugo poluvrijeme, izgledali su čvrsto i kompaktno na terenu, ali igralo se “gol za gol”, a onda je nekoliko neiskorištenih odličnih prilika došlo na naplatu i Gruzijci su došli u vodstvo.

Pokušavali su naši rukometaši da to vodstvo sustignu, međutim do toga nije došlo.

Treći poraz u trećoj utakmici na ovome Evropskom prvenstvu, uz još jednu vrlo lošu predstavu naših rukometaša, i ne zaslužuje poseban komentar.

Jedinu pohvalu zaslužuju vjerni navijači koji su i večeras, kao i u prethodne dvije utakmice, bili velika podrška i pokazali da su jedina svijetla tačka, ne samo rukometne, već i skoro svih reprezentativnih selekcija naše domovine.