Danas oblačno s kišom i pljuskovima, narednih dana temperature i do 16 stepeni Celzijusa

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u sjevernim i zapadnim područjima Bosne i lokalno po Hercegovini.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati iznosile su: Bjelašnica -2; Ivan Sedlo, Livno i Sokolac 3; Bugojno i Zenica 4; Drvar, Sarajevo i Srebrenica 6; Gradačac i Trebinje 7; Bihać, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg i Tuzla 8; Banja Luka, Bijeljina i Mostar 9; Stolac 10; Neum 12 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab, prije podne južnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 15 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana povremeno se očekuje kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 °C.

Oblačno s povremenim padavinama i narednih dana

Sutra pretežno oblačno. U Bosni povremeno sa slabom kišom, a na planinama sa slabom snijegom. Poslije podne prestanak padavina i postepeno smanjenje oblačnost.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

U srijedu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjeverni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na jugu do 6, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 °C.

U četvrtak jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 6 do 12, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 15 °C.