Halid Bešlić upozorava građane na lažnu reklamu: “Ovo je definitivno prevršilo svaku mjeru zdravog razuma!”

Bh. legendarni pjevač Halid Bešlić i njegov tim oglasili su se putem zvanične Facebook stranice i apelovali na građane i fanove o prevari.

Već odavno smo navikli da se u prevarama s brojnim lijekovima koriste likovi mnogi poznatih ličnosti, a sada je na red došao i Bešlić.

U reklami za proizvod za liječenje diajbetesa (Proizvodi su opasni po zdravlje) prikazan je snimak intervjua poznatog bh. pjevača Halida Bešlića, a pomoću umjetne inteligencije imitiran je i njegov glas.

Više puta mediji su pisali i upozoravali građane na ovu praksu, a veliki broj njih nasjeda na ovakve lažne reklame. Ipak, lažne reklame nisu uklonjene obzirom da građani koji nasjedaju na reklame su podstrijek oglašivačima.

Još jednom da vas obavjestimo, sve reklame vezano za dijabetis/šećer, a koje se vrte po raznim internet stranicama su lažne. Mi apsolutno nemamo veze sa tim i radimo na tome da sve prijavimo organima reda jer dosta ljudi piše i zbog njih,a i zbog drugih ponavljamo nemamo veze s tim! Ovo je definitivno prevršilo svaku mjeru zdravog razuma”, naveo je Bešlić.

O ovoj prevari pisalo je i Raskrinkavanje. U lažnom intervjuu se preporučuje proizvod DiaClean.

Također, vrijedi naglasiti i da su brojni mediji ranije zloupotrijebljeni za prodaju preparata, “lijekova”, krema i slično, a u tim zloupotrebama navedeno je da su mediji radili intervjue…