Kralj Charles se oglasio prvi put nakon što mu je otkriven rak: “Žao mi je…”

Kralj Charles prvi put se oglasio otkako je objavljeno da ima rak. Javio se povodom obilježavanja 50 godina neovisnosti države Grenade, prenosi The Sun.

Poslao im je “čestitke te tople i dobre želje”.

Rekao je da ga za Grenadu vežu posebne uspomene jer ju je posjetio prije pet godina.

Mogu samo reći koliko mi je žao što ne mogu osobno biti s vama kako bismo obilježili ovu važnu prekretnicu”, rekao je.

Jučer se prvi put oglasio i princ William. “Stvarno cijenimo svačiju ljubaznost, hvala vam”, rekao je na gala večeri organiziranoj u znak podrške londonskoj humanitarnoj organizaciji Air Ambulance Charity, prenosi Daily Mail.

William preuzeo njegove dužnosti

Podsjetimo, Veliku Britaniju, ali i svijet, šokirala je vijest da kralj Charles boluje od raka. Iz Buckinghamske palače nisu otkrili o kojoj je vrsti raka riječ (nije rak prostate), ali je kralj započeo s redovitim tretmanima liječenja.

Kralj će zbog bolesti odgoditi javne angažmane, a drugi članovi kraljevske obitelji će nastaviti sa svojim dužnostima. Kako prenosi The Sun, većinu Charlesovih dužnosti na sebe će preuzeti njegov sin i prijestolonasljednik princ William (41) i kraljeva supruga kraljica Camilla (76).

William je prije toga očistio svoje obaveze kako bi se brinuo za svoju suprugu Kate i njihovo troje djece nakon što je ona prošli mjesec bila podvrgnuta operaciji abdomena. Planirao je odstupiti od kraljevskih dužnosti na tri i pol tjedna.

Sada, prema Timesu, uskače u pomoć i obavlja sve dužnosti kako bi “umirio javnost”. Doduše, on neće spominjati bratov posjet Velikoj Britaniji, rekli su izvori. Svi ostali zaposleni članovi kraljevske obitelji nastavljaju s javnim angažmanima u kraljevoj odsutnosti.