Ministrica obrazovanja KS o djevojčici koja je dobila povrede u vrtiću: “Tražili smo inspekcijski nadzor”

Prije samo nekoliko dana medijima su se roditelji jedne djevojčice koja pohađa sarajevski vrtić “Žubor” u naselju Vojničko/Saraj polje.

Naime, za N1 roditelji tvrde da su obaviješteni da su na osamnaestomjesečnoj djevojčici vidjeli neutvrđene povrede.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su ranije kazali da rade na ovom slučaju i to u saradnji sa sarajevskim kantonalnim tužilaštvom.

Ilda Bekrić, direktorica Javne ustanove “Djeca Sarajeva” oglasila se nakon objavljivanja teksta koji se odnosi na osamnaestomjesečnu djevojčicu koja je u vrtiću za sada pod nerazjašnjenim okolnostima zadobila povrede po licu i ramenu.

Bekrić kaže da u ovoj predškolskoj ustanovi istražuju sve okolnosti kako bi bilo utvrđeno šta se desilo.

Roditelji djevojčice kazali su nam da su istrajni da se ovaj slučaj rasvjetli i da u konačnici bude utvrđeno kako je njihova djevojčica zadobila povrede.

Naida Hota Muminović, ministrica obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, oglasila se povodom povrijeđivanja osamnaestomjesečne djevojčice u vrtiću pod narezjašnjenim okolnostima, rekavši da je u cijeli slučaj uključena i inspekcija:

O incidentu koji se desio u vrtiću saznali smo putem medija. Odmah smo inicirali inspekcijski nadzor i stručni nadzor.

Inspekcijski nadzor radiće Inspekcija Kantona Sarajevo, a stručni nadzor Javna ustanova Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja. Poznato nam je, također iz medija, da je u sve uključena policija, kako bi zaštitio najbolji interes djeteta”, navela je ministrica.