Na Ilidži uhapšena 41-godišnjakinja iz Zenice zbog oštećenja tuđe stvari, razbila stakleni portal na poslovnom objektu

U poslijepodnevnim satima prethodnog dana policijski službenici uhapsili su 41-godišnjaku zbog oštećenja tuđe stvari.

Žena inicijala H.K. iz Zenice uhapšena je nakon što je razbila stakleni portal na poslovnom objektu u ulici Nikole Šopa.

Dana 28.02.2024. godine u 13:15 sati, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode H.K., rođena 1983. godine u Zenici, nastanjena u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Oštećenje tuđe stvari /član 293. KZ FBiH/.

Osumnjičena je u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža razbila stakleni portal na poslovnom objektu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 41-godišnjakinja je predata u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, navedeno je iz MUP-a KS.

U udesu na Malti teško povrijeđen 40-godišnji pješak, udarila ga vozačica Škode

Još jedan udes u kojem je povrijeđen pješak dogodio se jučer na Malti.

Pješak (40), nakon udara od strane putničkog motornog vozila „Škoda Octavia“ kojim je upravljala M.Š. (1989.), zadobio je teške tjelesne povrede.

“Dana 28.02.2024. godine na kolovozu ulice Malta, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka M.A., rođen 1984. godine, nastanjen u sarajevu, od starne putničkog motornog vozila ‘Škoda Octavia’, kojim je upravljala M.Š., rođena 1989. godine, nastanjena u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je 40-godišnjak, a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu zadržan je na daljem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode“, naveli su iz MUP-a.