Nakon sudara na sarajevskoj zaobilaznici pješak teško povrijeđen, zaustavljeno vozilo se nakon udara odbilo i udarilo ga

U Sarajevu se jučer dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je teško povrijeđen pješak.

Nesreća se desila u 17:50 sati na kolovozu zapadnog prilaza gradu “Sarajevska zaobilaznica“, područje općine Novi Grad Sarajevo.

“Tom prilikom došlo je do udara prednjeg dijela putničkog motornog vozila Fiat Stilo, kojim je upravljao K.Š., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu, u zadnji dio zaustavljenog putničkog motornog vozila Škoda Fabia, kojim je upravljao N.K., rođen 1963. godine, nastanjen u Sarajevu.

Usljed udara dolazi do potiskivanja vozila Škoda Fabia i udara u pješaka P.M., rođen 1969. godine, dok navedena vozila skreću u desnu stranu van kolovoza i udaraju u zaštitnu metalnu ogradu“, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Teške tjelesne povrede zadobio je 55-godišnjak, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM-u UKC-a u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Lakše tjelesne povrede zadobili su vozači, koji su nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode“, navode iz MUP-a KS.