Novi detalji ubistva Nusreta: Objavljene posljednje fotografije i poruke u kojima bivši muž prijeti “Ja ili Nusret, jedan ide pod zemlju”

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je istragu protiv dvije osobe osumnjičene za ubistvo: Emraha Džankovića (19) iz Sjenice i Elvisa Hrnjaka (40) iz Novog Pazara, u vezi s krivičnim djelom ubistva Nusreta Destanovića.

Ipak, pažnja javnosti uglavnom je usmjerena na Seada Ahmetovića Zečevića (27), također iz Sjenice, koji je identificiran kao glavni osumnjičeni za navedeno djelo.

Trenutno je u bijegu, i protiv njega je izdata međunarodna potjernica.

Tokom istrage, uhapšena je Rijalda Haci (27), bivša supruga Seada Ahmetovića Zečevića, zbog sumnje da je bila upućena u pripreme za krivično djelo.

Sandzakdanas.rs ekskluzivno je došla do fotografije snimljene 7. februara u 23:13 časova, dan prije ubistva, koja prikazuje Rijaldu Haci i Nusreta Destanovića zajedno u restoranu Sidro u Novom Pazaru, skoro 60 kilometara udaljeno od njihovih domova.

Foto: Sandzakdanas.rs
Foto: Sandzakdanas.rs

Iako je Rijalda H. bila sa ubijenim Nusretom Destanovićem dan prije ubistva, očigledno mu nije dala nijednu informaciju da mu se sprema ubistvo.

Fotografija svjedoči o njihovom sastanku neposredno prije ubistva, nakon kojeg je Sead Ahmetović Zečević poslao poruku s telefona Rijalde Haci, kojom je Nusreta Destanovića namamio u zamku. Rijalda Haci je tokom dva dana bila u kontaktu sa svojim ljubavnikom Nusretom Destanovićem, kao i sa bivšim mužem Seadom Ahmetovićem Zečevićem.

Očigledno je da je njena uloga u kulminaciji sukoba, koji je doveo do ubistva Nusreta Destanovića, više nego jasna. Sada je na sudu i tužilaštvu da odrede njenu stvarnu ulogu u ovom zločinu!

Pored ovog dokaza, postoje i poruke koje je Sead Ahmetović uputio Rijaldi Haci, uključujući “Ja ili Nusret, jedan ide pod zemlju”, na što je Rijalda odgovorila: “Boli me ku*ac, ćao haj ćao”.

Ove poruke, koje su nastale znatno prije događaja, zajedno s prethodno navedenim dokazima, ukazuju na to da je Rijalda Haci, barem djelomično, manipulirala situacijom, doprinoseći sukobu između Seada Ahmetovića Zečevića i Nusreta Destanovića.

Foto: Sandzakdanas.rs
Foto: Sandzakdanas.rs

Situacija postaje složenija kada se uzmu u obzir porodične veze: Rijalda Haci je iz sela Bioca na Pešteru, bila je udata u Međugorju, gdje je živjela s Seadom Ahmetovićem Zečevićem u Sarajevu pet godina.

Nakon razvoda, vratila se u rodno selo Bioc. Njena bračna povijest povezana je s porodicom ubijenog; njen brat bio je oženjen sestrom Nusreta Destanovića, čime su postali porodični prijatelji.

Destanović je, posjetivši sestru, započeo vezu s već razvedenom Rijaldom. Majka Seada Ahmetovića Zečevića je iz Međugorja, bila je udata u okolini Novog Pazara, gdje je rodila sina Seada, a nakon razvoda se vratila u Međugorje, ostavivši sina kod svoje majke koja ga je odgajala.

Tako se pokazalo da su osumnjičeni za ubistvo i žrtva u rodbinskim vezama, piše Sandzakdanas.rs.