Poznat termin dženaze Amri Kahrimanović koju je u Tuzli ubio policajac Elvis Ćustendil

Bosnu i Hercegovinu je potresao novi slučaj femicida – pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil je s više hitaca iz službenog pištolja usmrtio Amru Kahrimanović u Tuzli.

Ubijenoj Kahrimanović dženaza će se klanjati sutra u 14 sati ispred Komemorativnog centra Tuzla.

Ukop će se obaviti na mezarju Bukovčići, Grad Tuzla.

Foto: Društvene mreže
Foto: Društvene mreže

Podsjećamo, Ćustendil je u jednom tržnom centru u Tuzli ispalio nekoliko metaka u Kahrimanović.

Nedugo zatim Ćustendil je pobjegao, a brzom intervencijom Specijalne jedinice MUP-a TK uhapšen je ispred zgrade u kojoj je živio.

Brutalnom ubistvu svjedočili su ostali gosti i radnica lokala.

On će u toku dana biti ispitan u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, a nakon toga će za njega biti zatraženo određivanje pritvora, potvrđeno je danas medijima u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Protiv njega je podnesen izvještaj o krivičnom djelu ubistvo po Krivičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine član 166, stav dva, što znači da mu prijeti najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Osumnjčenog za ubistvo, rečeno nam je u Tužilaštvu, nije ispitivala policija i njegovo ispitivanje će obaviti nadležni tužilac.

Prije nego što pristupi ispitivanju, Ćustendilu mora biti određen advokat po službenoj dužnosti, a procedura za to je pokrenuta i čeka se odluka Kantonalnog suda u Tuzli.

Zbog težine krivičnog djela, policijski inspektor mora imati advokata prije nego što pristupi ispitivanju od strane tužioca.