Pred nama tmurna sedmica, kiša i pljuskovi bit će naša svakodnevnica

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, dok je lokalno registrovana kiša u centralnim, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati iznosile su: Bjelašnica 0; Bihać, Sokolac i Tuzla 4; Bugojno, Ivan Sedlo, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 6; Banja Luka, Drvar, Livno, Prijedor i Sanski Most 7; Gradačac 8; Mostar i Široki Brijeg 9; Stolac i Trebinje 10; Neum 11 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slaba kiša ili pljusak, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 °C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Sunca ni na vidiku…

U utorak, sutra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša ili pljusak na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno jakih udara juga može biti na jugu Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 °C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može padati slaba kiša.

Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9 °C, na jugu zemlje do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim poljuskom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9 °C, na jugu zemlje do 13 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16 °C, na jugu zemlje do 18 °C.

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8 °C, na jugu zemlje do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15 °C.