Tužilaštvo TK o zločinu u Tuzli: “Preminula žena imala tragove povređivanja na vratu”

Završen je uviđaj u kući u Lipnici, nadomak Tuzle, gdje je danas muškarac osumnjičen da je ubio ženu.

Uviđaj u kući u Lipnici je završen, ali je objekat zapečaćen i obezbijeđen. Izuzeti su svi materijalni dokazi i tragovi i bit će vještačeni.

Preminula žena je imala tragove povređivanja na vratu i povredu u predjelu grudnog koša. Bit će urađena obdukcija, a u toku su i druge istražne radnje”, poručio je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Muškarac koji je danas hospitalizovan na UKC Tuzla sa ranama u predjelu abdomena je operisan i trenutnoj se nalazi u stabilnom stanju, kazala je glasnogovornica UKC Tuzla Ersija Aščerić.

Podsjećamo, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK pronašli su jutros u mjestu Lipnica (grad Tuzla) nakon dojave, beživotno tijelo ženske osobe te muškarca s teškim povredama stomaka.

Kako je poručila Aščerić operacija je završena, a pacijent se nalazi na kontrolisanoj mehaničkoj ventilaciji. Trenutno se nalazi u stabilnom stanju.

Operisani muškarac je smješten u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju.

Podsjećamo, on je danas hospitalizovan nakon što su policijski službenici Uprave policije MUP-a TK pronašli jutros u mjestu Lipnica (grad Tuzla) nakon dojave, beživotno tijelo ženske osobe te muškarca s teškim povredama stomaka.

Kako je ranije rečeno, riječ je o državljanu Mađarske. Sumnja se da je usmrtio svoju suprugu, a potom pokušao izvršiti samoubistvo.

Dežurni tužilac će naložiti obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti žene.