Video-foto/ Posjetili smo Bačevo gdje se izvode radovi zbog koji gotovo cijelo Sarajevo nema vode

Veliki broj stanovnika Sarajeva jutros su od ranih sati ostali bez vode u svojima stanovima i kućama.

Razlog je, kako su ranije obavijestili iz KJKP Vodovod i Kanalizacija, popravak kvara na izvorištu Bačevo.

Mnogi građani su na društvenim mrežama iskazali kako su razočarani ovakvom odlukom komunalnog preduzeća.

Iz preduzeća Vodovod i kanalizacija ranije su obavijestili građane kako će u nedjelju – 11. februara veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine ostati bez vode ili sa smanjenim vodosnabdijevanjem, a razlog je popravak na glavnom potisnom cjevovodu na Bačevu.

Naša ekipa posjetila je Bačevo i uvjerila se da pedesetak radnika užurbano i vrijedno rade na popravci kvara.

@sarajevskaseharamedia Posjetili smo Bačevo gdje se izvode radovi zbog kojih veći dio Sarajeva danas cijeli dan neće imati vode #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #vodovod #vik #kjkpvik #voda #ilidža #bacevo ♬ Breaking News Background Music (Basic A)(1001538) – LEOPARD

Kako kazao rukovodilac službe za održavanje vodovodne mreže i objekata ViK-a radi se o kvaru, odnosno rupi promjera od 4-5 centimetara, ali da je prouzrokovala veliko isticanje vode.

Naselja u kojima je došlo do poremećaja i prekida u vodosnabdijevanju su: Mojmilo, Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino polje, Čengić Vila, Otoka, Socijalno, Skenderija, Baščaršija, Buća Potok, Briješće, Vitkovac, Sokolje, Zabrđe, Boljakov Potok, Hrasno, Hrasno Brdo, Šanac, Trg Heroja, Švrakino selo, Aneks, Grbavica, Soukbunar, Cicin Han, Bistrik, Hrid i Alifakovac.

Okončanje radova i potpuna normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po završetku radova u večernjim satima, najavili su iz Vodovoda i Kanalizacije.

Ipak, ukoliko dođe do komplikacija nije isključeno niti da se to prolongira.

Za sve informacije možete se obratiti dispečerskom centru na brojeve telefona: 033 210 707 i 033 220 435.