Video/ Poznat stepen povreda prolaznice na koju se obrušila fasada u Ferhadiji

Poznati su detalji jučerašnje drame u centru Sarajeva kada se fasada s jednog objekta obrušila i pala na prolaznicu.

Prilikom obrušavanje fasade povrijeđena je 72-godišnja žena koja je zadobila teške tjelesne povrede, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

@sarajevskaseharamedia Drama u centru Sarajeva, fasada se obrušila na prolaznicu #sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #fasada #ferhadija #policija #mupks ♬ Epic News – DM Production

U srijedu oko 14:15 sati u ulici Ferhadija, općina Centar Sarajevo došlo je do obrušavanja fasade kojom prilikom je povrijeđena R.B., rođena 1952. godine, nastanjena u Sarajevu.

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a na KUM-u UKC u Sarajevu ljekar je konstantovao da je 72-godišnjakinja zadobila teške tjelesne povrede – prelom lopatične kosti, nakon čega je upućena na kućno liječenje.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon kompletiranja, operativni materijal će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.

Inače, o ovom nemilom događaju se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić koja je povrijeđenoj građanki poručila da tuži odgovorne te da će joj Grad Sarajevo pružiti svu potrebnu pravnu pomoć.