Za dva dana oduzeta četiri vozila od višestrukih prekršilaca u oblasti saobraćaja, zajedno imali kazni preko 30.000 KM

Da pojačane policijske kontrole imaju smisla pokazuje i činjenica da su za dva dana u glavnom gradu oduzeta četiri vozila od višestrukih prekršilaca u oblasti saobraćaja.

Zajedno su imali više od 30.000 KM neplaćenih kazni, a tu je i vožnja bez položenog vozačkog ispita.

Prvo su dana 03.02.2024. godine u 03:25 sati u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad kontrolisali putničko motorno vozilo “Audi“, vlasništvo S.Dž.Ć., a kojim je upravljao M.Dž., rođen 1989. godine u Sarajevu, nastanjen u Goraždu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.274,40 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 172. i 211. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Istog dana u 22:00 sata u ulici Gornja Mahala, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „Opel Omega“, vlasništvo M.T., a kojim je upravljao N.K., rođen 1982. godine u Zenici, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 42-godišnjak u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 17.533,60 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo. Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 207. i 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Nešto kasnije istog dana, tačnije u 23:15 sati, u ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Sektora za policijsku podršku su kontrolisali motorno vozilo „Mercedes G500“, vlasništvo R.G., a kojim je upravljao 24-godišnji E.G. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.953,05 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 05.02.2024. godine u 01:10 sati u ulici Donji Hadžići, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići su kontrolisali putničko motorno vozilo „VW Golf IV“, kojim je upravljao 28-godišnji M.M. iz Hadžića.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.