Zmajevi sjajni u prvom poluvremenu, s 13 poena razlike na zasluženu pauzu

U toku je prva utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2025, gdje naši košarkaši trenutno igraju protiv Kipra, a rezultat je 38:51.

Prva postava koju je odabrao selektor Bećiragić sastoji se od igrača Musa, Atić, Kamenjaš, Lazić i Alibegović.

Domaći tim je fantastično započeo utakmicu, pogodivši nekoliko trica. Prve poene za Bosnu i Hercegovinu postigao je Džanan Musa nakon sjajnog solo prodora.

Nakon manje od dvije minute, naš selektor je pozvao timeout pri rezultatu 11:2. Naši košarkaši se nisu najbolje snašli na početku utakmice.

Domaći igrači su uspjeli postići čak pet trojki u manje od šest minuta. Džanan Musa je dominirao u prvoj četvrtini, postigavši četrnaest poena uz tri asistencije i dva skoka.

Prvo vodstvo naše ekipe na utakmici ostvareno je nešto manje od tri minute prije kraja prve četvrtine, koja je završena rezultatom 27:28.

U drugoj četvrtini, prve poene postigao je rezervni igrač Vrabac. Naši košarkaši izgledali su dosta bolje u otvaranju druge četvrtine. Najveća prednost je bila od 16 poena (35:51).

Najefikasniji igrač naše reprezentacije u prvom poluvremenu bio je sjajni Džanan Musa s 16 poena, tri skoka i pet asistencija iza njega Aleksandar Lazić sa sa osam poena, dva skokova te jednom asistencijom. Druga četvrtina završena je rezultatom 38:51.