Dvije osobe uhapšene zbog napada na ženu na Kovačićima, tjerali je da se uda za djevera nakon smrti muža

Dvije osobe uhapšene su zbog napada na ženu na Kovačićima prije dvije noći.

Naime, uhapšen je muškarac 1991. godište i ženska osoba 1998. godište.

Dana 18.03.2024. godine u 13:30 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode A.A., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a u 15:30 sati E.I., rođenu 1998.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nasilničko ponašanje /član 362. stav 2. KZ FBiH/.

Osumnjičeni su prethodnog dana oko 20:00 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo, zajedno sa D.B., S.I. i S.I. iz Sarajeva, koje su ispitane u svojstvu osumnjičenih i po nalogu tužioca otpuštene iz službenih prostorija, izvršili navedeno krivično djelo na štetu A.S. iz Sarajeva.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 33-godišnjak i 36-godišnjakinja su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, navedeno je u izvještaju MUP-a KS.

Kako mediji saznaju radi se o članovima romske populacije koji su napali ženu jer nije htjela da se uda za svog djevera (brata od muža) nakon smrti supruga, a razlog je navodno da imovina ostane u porodici.