Dvije žene odvezle mrtvog čovjeka u banku kako bi podigle njegov novac, bankaru ništa nije bilo sumnjivo

Dvije žene iz Ohaja su navodno poduprle mrtvog čovjeka u svom automobilu kako bi podigle stotine dolara sa njegovog bankovnog računa, prije nego što su leš odnijele u bolnicu, javlja New York Post.

Lorin Bi Feralo (55) i Karen Kasbom (63) optužene su da su u ponedjeljak odvezle tijelo Daglasa Lejmana (80) do šaltera banke u Aštabuli.

Žene, koje nisu bile u rodu sa Lajmanom, ali su živjele sa njim u gradu oko 80 kilometara od Klivlenda, uklonile su tijelo iz njegovog doma uz pomoć treće osobe, prenio je Smoking Gun.

Prislonili su ga na suvozačevo mesto “da ga blagajnik vidi”.

Pokušale su da podignu novac sa njegovog računa”, rekao je šef policije Robert Stel.

Banka je to ranije dozvoljavala sve dok su bile u njegovoj pratnji”, rekao je on.

Nakon što su podigle oko 900 dolara, žene su odvezle Lajmana u Medicinski centar okruga Aštabula, gdje su ostavile njegov leš, a da nisu identifikovale ni njega ni sebe, rekli su Stel i tužilac Sesilija Kuper.

Policija je na kraju pronašla žene, koje su identifikovali Daglasa i rekle da je umro u svojoj kući u Aštabuli, saopštili su zvaničnici.

Dvije žene optužene su za krađu i grubo zlostavljanje leša.

Feralova je ranije osuđivana za bezobzirni napad, posjedovanje pribora za drogiranje, vožnju pod dejstvom, krađu i pokušaj posjedovanja droge.

Kasbomova je osuđivana za krađu, kršenje posjeda, primanje ukradene imovine, posjedovanje pribora za drogiranje i pokušaj zloupotrebe droge.

Uzrok Lajmanove smrti još nije poznat, a bizarni incident je i dalje pod istragom.

Incident je imao sličnosti sa crnom komedijom iz 1989. “Vikend kod Barnija”, u kojoj dva tipa pokušavaju da se pretvaraju da je njihov ubijeni poslodavac u još uvijek živ kako ne bi bili osumnjičeni da su ga ubili.