Elvedina Muzaferija nastavila nizati sjajne rezultate, deveto mjesto u Kvitfjellu!

Elvedina Muzaferija ima sezonu iz snova, novi sjajan rezultat zabilježila je u norveškom Kvitfjellu, na utrci superveleslaloma u Svjetskom kupu.

Prva na pobjedničkom postolju, ukoliko se ništa ne promijeni bit će Lara Gut-Behrami sa vremenom 1:33:52, na drugom mjestu je Cornelia Huetter sa 12 stotinki zaostatka u odnosu u pobjednicu.

Na trećem mjestou sporija od Austrijanke sa svega jednu stotinku bila je domaća predstavnica Mirjam Puchner iz Norveške.

Najbolja bh. skijašica imala je startni broj 25 i na trenutno zauzima 9. mjesto. Skijašica iz BiH kasnila je za vodećeom Gut Behrami jednu sekundu i devet stotinki.

Visočanka je u ovoj sezoni bila je nadomak postolja u Svjetskom kupu, kada je završila na četvrtom mjestu na trci spusta u Crans Montani i upisala najveći rezultat karijere. Osvojila je prvi put u karijeri Evropa kup, a voziće i finale spusta u Svjetskom kupu 23. marta u Saalbachu.

Sutra je na programu još jedna trka superveleslaloma, a Muzaferija se bori za plasman u finale discipline, trenutno ima bodove za prvih 25.