FK Sarajevo poslao molbu navijačima zbog ogromnog novca koji izdvaja na kazne

FK Sarajevo je na društvenim mrežama objavilo iznos za plaćanje kazni od N/FS BiH u posljednjih 12 mjeseci.

Radi se o svoti od 163 hiljade Konvertibilnih Maraka, što je izuzetna cifra, znajući prosječne godišnje budžete kolubova u Bosni i Hercegovini.

Čak i za FK Sarajevo, finansijski najmoćniji klub u Bosni i Hercegovini, ovaj iznos je previše, te je klub odlučio obratiti se navijačima.

Molimo vas, naše vjerne navijače, da razmislite o uticaju svojih postupaka. Budimo u solidarnosti, ne samo zbog ljubavi prema igri, već i zbog poštivanju njenih pravila i tradicije.

Navijajte glasno, skandirajte ponosno, ali uvijek s poštovanjem i dostojanstvom. Neka nas ne prepoznaju samo po našoj strasti, već i po našem sportskom duhu”, naveli su, između ostalog, iz kluba.

@sarajevskaseharamedia Pogledajte korteo najvatrenijih navijača FK Sarajevo #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #fksarajevo #fksarajevo1946 #fksarajevo❤🤍 #navijac #navijaci #ultras #ultrasound #hordezla #hordezla1987 #hordezla1946 #hordezla❤ #hordezlasarajevo #matchday #derby #fkzeljeznicar #derbi #fkzeljeznicarsarajevo #korteo ♬ original sound – Sarajevska sehara

Prazne tribine služe kao snažan podsjetnik šta bi se moglo dogoditi ako ne poslušamo ovaj poziv.

Ne želimo da se utakmice igraju u tišini, bez energije i strasti koju samo vi, naši navijači, možete pružiti”, bila je poruka Bordo kluba.