Još jedno vozilo oduzeto od bahatog vozača u Sarajevu, mladi vozač BMW-a imao 13.500 KM neplaćenih kazni

Sarajevska policija tokom jučerašnjeg dana oduzela je još jedno vozilo od sarajevskog vozača s “debelim” dugom po osnovu neplaćenih kazni.

Naime, prilikom kontrole putničkog vozila “BMW” kojim je upravljao Z.O. rođen 1998. godine utvrđeno je da ima gotovo 13.500 KM kazni koje nije platio.

Također, radi se o višestrukom povratniku u činjenju saobraćajnih prekršaja.

Dana 05.03.2024. godine u 12:00 sati na raskrsnici ulica Huseina Đoze – Butmirska cesta, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo ‘BMW’, kojim je upravljao Z.O., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 13.465,40 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini“, navedeno je iz MUP-a KS.